skip to Main Content

ACtronics

Het begon allemaal als startup in Bornerbroek. Een stel enthousiastelingen van een auto-demontagebedrijf vroeg zich af of je de elektronische componenten van auto’s die op de sloop waren beland, een tweede leven kon geven. Dat bleek het geval en zo ontstond in 2005 ACtronics. Want niet alleen mobiele telefoons en laptops kun je refurbishen, met elektronische auto componenten kan dat ook!

ACtronics heeft op eigen houtje een heel nieuw marktsegment ontsloten en is de absolute nummer 1 in Nederland in revisie van elektronische componenten voor voertuigen. Denk aan stuur-, rem- en transmissiesystemen, instrumentenpanelen en gasklephuizen.

Aanvankelijk moest de markt van garagehouders wennen aan het idee dat revisie een meer dan uitstekend alternatief is voor complete vervanging van componenten. Want dat was voorheen de gangbare praktijk als er iets mankeerde aan een systeem. Voor diepgaand onderzoek ontbrak – en ontbreekt – het bij garages vaak aan specialistische kennis en apparatuur.

Waarom revisie?
Bij revisie worden componenten compleet onderzocht om fouten te kunnen vaststellen. Na diagnose door de garage en entry tests door ACtronics worden zwakke en/of kwetsbare componenten gesignaleerd en (preventief) vervangen. Belangrijk, want ook een elektronisch systeem is zo sterk als het zwakste onderdeeltje.

Revisie levert flinke voordelen op: een aanzienlijke kostenbesparing, langere levensduur en niet zelden een nog betere kwaliteit dan het origineel, met twee jaar garantie. Bovendien draagt ACtronics hiermee bij aan de terugdringing van uitstoot en milieubelasting.

Voor het onderzoeken en testen met praktijksimulaties beschikt ACtronics over geavanceerde én unieke faciliteiten. Veel apparatuur en software is in eigen huis ontwikkeld. De afdeling Research & Development is dan ook, samen met de afdeling Revisie, het hart van de onderneming. Innovatie en ontwikkeling is hier een continu proces.

In heel Europa
Ondertussen is het werkterrein van ACtronics al lang niet meer beperkt tot Nederland. Klanten zijn tegenwoordig in heel Europa te vinden en hun aantal neemt elk jaar toe. Het bedrijf heeft momenteel 125 medewerkers en vestigingen in diverse landen. Op het Almelose hoofdkantoor staan ‘native speakers’ klanten vanuit Zweden tot aan Portugal in hun eigen taal te woord. Daarnaast zijn er nieuwe ondernemingen gestart in München en Almelo: Alec, dat zich richt op bulk revisie van elektronische componenten en ID4motion voor de ontwikkeling van User Interface Solutions.

Wat wel hetzelfde is gebleven is de informele sfeer en het enthousiasme. Wie hart voor techniek heeft en diepgang zoekt, komt hier absoluut aan zijn of haar trekken. Want wie wil er nou niet de nieuwste Tesla reverse engineeren? Medewerkers kunnen een eigen inbreng leveren en ideeën realiseren. En de groei van ACtronics schept volop kansen om ook zelf te groeien.

ACtronics
Bornerbroeksestraat 459F
7609 PK Almelo

T. (0546) – 660 410
E. info@actronics.nl

www.actronics.nl

Imane Abba

HR Manager

Vacatures, stage en afstuderen

Wij hebben regelmatig interessante stage- en afstudeeropdrachten beschikbaar. Ook bieden wij mogelijkheden voor bol/bbl opleidingen. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen. We horen graag waar je naar op zoek bent, zodat we samen kunnen kijken of we binnen onze organisatie een passende opdracht kunnen aanbieden. Kijk hieronder voor de contactgegevens.

Bekijk de mogelijkheden

Het laatste ACtronics nieuws