skip to Main Content

Aeronamic

Aeronamic is in 1988 ontstaan als afsplitsing van Urenco, waar het als Urenco Aerospace al bezig was om de daar opgebouwde kennis van hoogtoerige machines toe te passen voor luchtvaartdoeleinden. Nu, ruim dertig jaar later, is het sinds 2005 verzelfstandigde Aeronamic een internationaal toonaangevende speler in de luchtvaartindustrie. Vrijwel elk vliegtuig – van Boeing, Airbus passagiersvliegtuigen, Gulfstream zakenjets tot de F-35 straaljager– bevat wel een belangrijk systeem of een onderdeel dat afkomstig is van Aeronamic.

Het gaat dan vooral om systemen zoals turbo-machines, generatoren, compressoren, startsystemen en koel- en luchtbehandelingssystemen, maar ook hoge precisie-onderdelen zoals bijvoorbeeld turbinewielen. We ontwikkelen én produceren deze en zorgen ook voor reparatie en onderhoud van deze systemen. Dit doen we met een team van zo’n 190 enthousiaste medewerkers, verdeeld over de hoofdvestiging in Almelo en de productie-faciliteit in Sibiu, Roemenië.

Ook zijn de voorbereidingen in volle gang voor onze divisie Aeronamic Services op Businesspark Aviolanda te Woensdrecht, waar we in nauwe samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht het onderhoud gaan verzorgen aan het startsysteem van alle Europese, Asia-Pacific én in Europa gestationeerde Amerikaanse F-35 straaljagers. In de loop van 2019 zal deze vestiging een feit zijn.

We zetten sterk in op innovatie. We lopen voorop in de trend naar More Electric Aircraft. Het bedrijf ontwikkelt alternatieven, zoals elektrisch aangedreven starters, generatoren en (motor-) controlesystemen. Ze leveren een aanzienlijke besparing op in energieverbruik, gewicht, volume en daarmee productie- en onderhoudskosten. De urgentie is groot om vliegtuigen energiezuiniger, minder milieubelastend en geluidsarmer te maken. Het Product Development team van Aeronamic werkt er hard aan om dat voor elkaar te krijgen.

Aeronamic B.V.
Planthofsweg 79
7601 PJ Almelo

T. (0546) – 545 570
E. info@aeronamic.com

www.aeronamic.com

Social media

Jolanda van der Kammen

PR & Communications Officer

E. jolanda.vanderkammen@aeronamic.com

Vacatures, stage en afstuderen

Wil jij stagelopen en/of afstuderen bij een hightech bedrijf dat zowel in de commerciële als militaire luchtvaart opereert? Dat kan! Aeronamic biedt meerdere stage- en afstudeerplaatsen aan voor studenten van zowel technische als niet technische opleidingen op mbo, hbo en wo niveau. Wij moedigen stagiairs aan om initiatief te nemen en nieuwsgierig te zijn; jij hebt zelf de touwtjes in handen! Wil jij weten welke mogelijkheden wij hebben? Stuur dan een e-mail naar careers@aeronamic.com. Let’s push limits!

Bekijk de mogelijkheden

Het laatste Aeronamic nieuws