skip to Main Content

Boessenkool

Innovatieve en uitdagende broedplaats voor technisch talent
Begin 2020 liep Jochem Nieuwenhuis vanuit zijn opleiding mechatronica stage bij Boessenkool in Almelo. Hij mocht meewerken aan de ontwikkeling van megadrones, die liefst 75 kilo aan gewicht kunnen transporteren. Daarover zei hij in een blog: “Door mijn stage ervaar ik wat mijn studie kan inhouden. Het meewerken aan de ontwikkeling van megadrones is heel uitdagend en interessant, zeker omdat er nu al veel vraag is naar deze drones. Bovendien kan ik gericht mijn theoretische kennis in de praktijk brengen. Ik leer hier echt veel. Wie zou dat nou niet willen, meewerken aan de ontwikkeling van megadrones? Het is gewoon supergaaf! Bovendien zijn de mensen bij Boessenkool allemaal heel aardig en dat motiveert nog meer.”

Technische talenten stimuleren
Onder andere door interessante stageplekken probeert Boessenkool technische talenten te interesseren voor een mooie baan. Dat is nodig, want de vraag naar technisch-innovatieve producten blijft toenemen. Een ander succesvol initiatief in dit verband is de jaarlijkse uitreiking van de Boessenkoolprijs aan leerlingen van het PIUS X College. Die prijs is bedoeld om verbinding te creëren tussen opleiding en praktijk. Ze moet leerlingen stimuleren om te kiezen voor uitdagende functies in de techniek en om in de toekomst mee te werken aan belangrijke innovaties.

Van drones tot vliegwielen
De megadrone is een van de vele innovatieve producten die bij Boessenkool worden ontwikkeld en gemaakt. Revolutionair is ook de recyling-machine Despray die ervoor zorgt dat afval uit spuitbussen veilig wordt verwerkt en gescheiden tot drie stoffen die honderd procent herbruikbaar zijn. [www.despray.com] Nog een mooi voorbeeld is de Kinext, een vliegwiel dat piekbelastingen op het elektriciteitsnet opvangt en daarmee een grote bijdrage levert aan de oplossing aan de oplossing van een stabiliteitsprobleem op het elektriciteitsnetwerk waar energieproducenten al lang mee worstelen.

Wereldwijd bekend en actief
Boessenkool maakt natuurlijk ook minder spectaculaire producten; het is immers een veelzijdige machinefabriek in de breedste zin van het woord. Er worden talrijke onderdelen, systemen en complete machines ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd. Daarbij gelden nauwelijks beperkingen wat betreft nauwkeurigheid, complexiteit en grootte. Daarmee heeft Boessenkool een internationale naam opgebouwd. De Almelose fabriek staat bekend om het hoogwaardige vakmanschap, de betrouwbaarheid, het probleemoplossend vermogen en de mentaliteit van een echte co-maker. Opdrachtgevers komen uit allerlei marktsectoren, van vliegtuigindustrie tot scheepsbouw, van offshore tot halfgeleiderindustrie en van logistieke tot medische organisaties.

Door-ontwikkelen
De ontwikkeling van alle innovatieve producten doet Boessenkool samen met andere bedrijven en kennisinstellingen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de expertise binnen de Osse Equipment Manufacturing Group, waarvan Boessenkool deel uitmaakt. Vanwege alle prestaties op innovatief gebied kreeg Boessenkool al meerdere prijzen en onderscheidingen, zoals die voor het meest innovatieve bedrijf in Nederland. En directeur Eelco Osse werd onder andere verkozen tot Ingenieur van het Jaar 2019.

Een duurzame wereld
Bij alle activiteiten van Boessenkool staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Belangrijk onderdeel van de missie is dat iedereen de verantwoordelijkheid heeft om de wereld beter en schoner te maken. Daarom zoekt Boessenkool voortdurend naar oplossingen voor een betere, duurzaam ingerichte economie, oplossingen voor CO@-reductie, recycling, hernieuwbare bronnen, enzovoorts.

Machinefabriek Boessenkool
Turfkade 13
7602 PA Almelo

T. (0546) – 488 800

www.boessenkool.com

Social media

Ellen van der Steege

Personeel & Organisatie

E. ellen@boessenkool.com

Wil je net als Jochem Nijenhuis stage lopen bij Boessenkool? Er zijn regelmatig interessante stage- (en afstudeer)opdrachten beschikbaar. Ook biedt Boessenkool mogelijkheden voor BOL- en BBL-opleidingen. Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met Ellen van der Steege en dan kijken ze bij Boessenkool of er een geschikte opdracht voor je is.

Vacatures, stage en afstuderen

Wij hebben regelmatig interessante stage- en afstudeeropdrachten beschikbaar. Ook bieden wij mogelijkheden voor bol/bbl opleidingen. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen. We horen graag waar je naar op zoek bent, zodat we samen kunnen kijken of we binnen onze organisatie een passende opdracht kunnen aanbieden. Kijk hieronder voor de contactgegevens.

Bekijk de mogelijkheden

Het laatste Boessenkool nieuws