skip to Main Content

boessenkool

de wereld verandert en boessenkool verandert mee, op naar 100% circulair en duurzaam.

Ga er maar aan staan. Een vliegwiel dat piekbelastingen op het elektriciteitsnet opvangt met een enorme stalen rotor als kinetisch wiel voor energie-opslag. Een constructie die ontzettend nauw luistert, want eenmaal aan het draaien, komen er gigantische krachten vrij. Of wat te denken van de ‘beampipe’ waarin de big bang bij het gerenommeerde onderzoeksinstituut Cern in Zwitserland plaatsvond. Het zijn wereldprimeurs waar de naam Boessenkool aan is verbonden.

We hebben een internationale naam opgebouwd met het ontwikkelen, ontwerpen en produceren van apparaten, onderdelen en complete machines. Vooral als een flink formaat en een hoge complexiteit gepaard moeten gaan met extreme precisie, komt men bij ons uit. Hoe uitdagender, hoe liever het ons is. Zo hebben we ook eens een op afstand bestuurbaar voertuig gemaakt voor het plaatsen van een enorme spiegel op een telescoop boven op een berg in Chili. Elke vibratie kon funest zijn, dus zorgden we ervoor dat de spiegel bij de geringste trilling die door sensoren werd waargenomen, op lucht kwam te staan, zoals een hovercraft.

Natuurlijk zijn niet al onze projecten zo spectaculair. Maar ze vragen wel altijd om hoogwaardig vakmanschap, probleemoplossend vermogen en de mentaliteit van een echte co-maker. Onze opdrachtgevers zijn te vinden in allerlei sectoren: van de vliegtuigindustrie tot de scheepsbouw, van de offshore tot de halfgeleiderindustrie en van de logistieke tot de medische wereld. Die veelzijdigheid tekent Boessenkool: we zijn een machinefabriek in de breedste zin van het woord.

Ook ontwikkelen we zelf innovatieve producten. We doen dat samen met andere bedrijven en kennisinstellingen en met gebruikmaking van de expertise binnen de Osse Equipment Manufacturing Group, waarvan we deel uitmaken. Onlangs brachten we de e-tractor en een recyling machine voor spuitbussen op de markt, deze laatste zorgt ervoor dat de afval spuitbus, een milieu onvriendelijk en explosief afval product veilig wordt verwerkt en gescheiden tot 3 herbruikbare stoffen (metaal, vloeistof en hoogwaardige gassen). Ook werken we mee aan de ontwikkeling van de Drone4Emergency, bestemd voor reddings- en bevoorradingsoperaties. Deze innovaties leverde ons in 2018 de prestigieuze Nederlandse Innovation Award 2018 op, een initiatief van de Erasmus Universiteit, waardoor we ons de meest innovatieve onderneming van Nederland mogen noemen. Daarnaast werd onze directeur recent bij KIVI door het publiek verkozen tot Ingenieur van het Jaar 2019!

contact

Machinefabriek Boessenkool
Turfkade 13
7602 PA Almelo

T. (0546) – 488 800
E. info@boessenkool.com

www.boessenkool.com

Vacatures
Terug naar overzicht