skip to Main Content

mAlveRn pAnalytiCal

Ontdek Hightech –– Logo Malvern Panalytical

Malvern Panalytical
Lelyweg 1,
7602 EA Almelo

(0546) 534 444

Website

Wat gebeurt er eigenlijk in een batterij die wordt opgeladen? Waarin verschillen diverse soorten cement? Welke kristalstructuur in zonnepanelen levert de meeste energie op? En welke bestanddelen zitten er precies in tandpasta of babyvoeding?

Bij Malvern Panalytical in Almelo en het Engelse Malvern ontwikkelen en produceren we de meet- en analyse-apparatuur waarmee antwoorden zijn te geven op deze en oneindig veel andere vragen. We willen mensen in staat stellen om inzicht te krijgen in hun materialen en processen. Dat is onze missie en van daaruit bedienen we wereldwijd tal van bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheidsdiensten.
Onze instrumenten zijn namelijk toe te passen op vele gebieden: van de voedingsmiddelen- tot de farmaceutische industrie, van grondstoffenwinning tot nanotechnologie en van milieubeheer tot forensisch en wetenschappelijk onderzoek.

De apparatuur die we in Almelo ontwikkelen, maakt gebruik van hoogtechnologische meetmethodes, zoals röntgendiffractie, röntgenfluorescentie, infrarood spectrometrie en thermische neutronenactivatie. In Malvern ligt het accent vooral op laserdiffractie en de grootte-bepaling van deeltjes.

Stuk voor stuk zijn het middelen om extreem precieze en betrouwbare informatie te krijgen over de fysische, chemische en structuureigenschappen van materialen. Met dat inzicht helpen we onze klanten om hun productieprocessen efficiënter te maken en de kwaliteit van hun producten te verhogen.

Ook zelf werken we bij Malvern Panalytical continu aan productontwikkeling. We doen veel aan research & development en houden nauw voeling met wat er in de markt speelt. Denk bijvoorbeeld aan de toenemende rol van software, integratie van informatiesystemen, automatisering van processen, veranderende wet- en regelgeving, baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en de behoefte aan handzame apparatuur om op locatie metingen te kunnen verrichten.

Hoewel het toepassingsgebied van onze apparatuur enorm breed is, is ons vakgebied in wezen heel specialistisch. Voor technici die diepgang zoeken en in zichzelf willen investeren biedt Malvern Panalytical dan ook enorme uitdagingen – en dat in een internationale setting, want we maken deel uit van een concern met zeven R&D en productielocaties in Europa, Noord-Amerika en China en verkoop- en service-vestigingen in meer dan dertig landen wereldwijd.