skip to Main Content

SPIT Electrical Mechanics

Het succesverhaal van Spit Electrical Mechanics vertelt, zo zou je ook kunnen zeggen, de overgang van de de 20e naar de 21e eeuw. Door nieuwe technologie al vroeg te omarmen en volgens de ‘trial-and-error’ methode te experimenteren, stond Spit aan de wieg van een nieuwe industriële revolutie in zijn vakgebied: het onderhouden van aandrijvingen voor machines, waarbij elektrische energie wordt omgezet in mechanische energie. Spit veranderde het vak en dat vak blijft zich veranderen, want de mogelijkheden zijn nog lang niet uitgeput.

70% minder machine-stilstand, 30% langere levensduur en 10% minder energieverbruik
In de jaren negentig begon Spit al gebruik te maken van data van machines. Men besefte toen al dat data de sleutel vormden tot doelmatiger onderhoud. Om dit digitale documentatiesyteem op een hoger plan te brengen, investeerde Spit in de ontwikkeling van sensoren, zodat nog meer en nog specifiekere data konden worden gegenereerd. Om de gegevens over allerlei parameters, zoals trillingen, olieverbruik en temperatuur, te verwerken tot zinvolle informatie, werden in eigen huis algoritmen ontwikkeld. Zo ontwikkelde Spit ¬een datagestuurde aanpak waarmee het onderhoud van machines een enorme sprong voorwaarts maakte. Dankzij kunstmatige intelligentie en wat tegenwoordig ‘machine learning’ heet, maakt Spit storingen voorspelbaar, zodat je er tijdig op kunt anticiperen met service en onderhoud. Het resultaat is opzienbarend: 70% minder stilstand van machines, 30% langere levensduur en 10% minder energieverbruik.

Een vakgebied in een heel nieuw perspectief
Het onderhoud van industriële machines, generatoren, motoren en dergelijke is hiermee in een heel nieuw perspectief komen te staan. Data-analyse, internet of things, integratie van systemen: ze hebben het vakgebied op een veel hoger niveau gebracht. Daarmee is ook de relatie tussen opdrachtgevers en Spit veranderd. De verantwoordelijkheid is veel meer gaan omvatten, Spit is uitgegroeid tot een hoogwaardige partner in de totale bedrijfsvoering.

Overigens blijven ook reparaties deel uitmaken van de werkzaamheden. Men beschikt over een uitgebreide werkplaats met uiteraard de modernste voorzieningen.

De revolutie die Spit ontketende, heeft het bedrijf geen windeieren gebracht. Tot de klanten behoren tal van gerenommeerde, wereldwijd actieve ondernemingen. Ze zijn te vinden in allerlei sectoren, waaronder de metaalindustrie, de olie- en gaswinning, petrochemie en de foodsector.

Met de groei van de onderneming groeide ook het kennisniveau van de medewerkers. Spit investeert veel in verdere innovatie en werkt daarbij vaak samen met hogescholen en universiteiten. Medewerkers krijgen volop de ruimte om zich te ontwikkelen, initiatieven te nemen en ideeën uit te werken. Gevoegd bij de informele werksfeer, zorgt dat voor een enorm inspirerende werkomgeving en legio kansen voor MBO’ers, HBO’ers en academici.

SPIT electrical mechanics
Bedrijvenpark Twente 451
7602KM Almelo

T. 088 5542 000
E. info@spit.nl

www.spit.nl

Social media

Vacatures, stage en afstuderen

SPIT Electrical Mechanics is altijd opzoek naar nieuwe gedreven en enthousiaste medewerkers met een passie voor elektromechanica. Bij SPIT maak je deel uit van een dynamisch en innovatief bedrijf dat jou de ruimte geeft om te groeien als professional. Naast vaste posities is SPIT altijd op zoek naar stagiaires en afstudeerders op MBO, HBO en WO niveau. Geïnteresseerd? Check onze vacature pagina of stuur een email naar jobs@spit.nl.

Bekijk de mogelijkheden

Het laatste SPIT nieuws