skip to Main Content

Tecnotion

Lineaire motoren spelen een steeds prominentere rol in allerlei hightech-ontwikkelingen. Drones, 3d-printtechnologie, displays van smartphones, robotpakken: zonder het gebruik van lineaire aandrijvingen zouden hun innovatieve functionaliteiten ondenkbaar zijn.

Van halfgeleiderindustrie naar andere markten
Tecnotion ontwikkelt en produceert deze aandrijvingen, die een lineaire in plaats van een roterende beweging voortbrengen. Het Almelose bedrijf heeft er zelfs van aan de wieg gestaan. Aanvankelijk werden de motoren gemaakt voor de halfgeleiderindustrie, waar ze hun toepassing vonden in machines voor de productie van chips. Lineaire motoren zijn namelijk bij uitstek geschikt voor ultraprecieze fabricageprocessen. Ze zijn compact – er zijn inmiddels motoren met een diameter van nog geen 3 centimeter – en vrij van speling en overbrengingsverliezen. Algauw kwam Tecnotion erachter dat ze zich ook uitstekend leenden voor toepassingen in tal van andere markten.

Wereldwijd marktleider
Met zijn grenzenverleggende specialisme is Tecnotion uitgegroeid tot wereldwijd marktleider. En de groei die het bedrijf meemaakt(e) is nog lang niet aan zijn eind: het potentieel aan toepassingen is schier eindeloos, want bijna overal waar het om hightech processen en producten draait, komen lineaire motoren van pas.

Er zijn verkoopkantoren in Duitsland en Polen en in Amerika en Azië. In China staat ook een fabriek. Daartoe is niet alleen uit marktoverwegingen gekozen, maar ook omdat men hier dicht bij ‘de bron’ zit: hier wordt neodymium gedolven, een bijzonder aardmetaal waarmee de sterkste (elektro-)magneten kunnen worden vervaardigd – de belangrijkste bouwstenen van lineaire motoren.

Groeimogelijkheden in verschillende richtingen
Natuurlijk investeert Tecnotion veel in research & development. Ook in de kennis van medewerkers wordt veel geïnvesteerd. Het is immers een specifiek vakgebied, de expertise is vooral in eigen huis opgebouwd. De groei van Tecnotion schept volop groeimogelijkheden voor medewerkers: op technisch vlak, bijvoorbeeld in de vertaling van ideeën naar concrete producten, maar ook op het vlak van productmanagement en de combinatie van technologie en commercie. Uitdagingen te over. En die kunnen nog een extra dimensie krijgen door het internationale werkterrein.

Tecnotion
Twentepoort West 15,
7609 RD Almelo

T. (0546) – 563300
E. careers@tecnotion.com

www.tecnotion.com

Wouter Nijhuis

Recruitment & Employer Branding Specialist

Vacatures, stage en afstuderen

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Tecnotion. Wij zijn altijd op zoek naar technisch talent en – professionals, die zich verder willen ontwikkelen binnen onze groeiende, ambitieuze en dynamische organisatie. Heb je belangstelling, neem dan contact met mij op zodat we samen kunnen kijken welke mogelijkheden er zijn; nu of in de (nabije) toekomst.

Bekijk de mogelijkheden

Het laatste Tecnotion nieuws