skip to Main Content

Afstuderen bij een technisch bedrijf? dat geeft Julia energie!

Achter het hek van Urenco draaien dagelijks duizenden centrifuges rond om Uranium te verrijken. Afstudeerstagaire Julia merkte al gelijk dat het hek niet de cultuur binnen de organisatie symboliseert “Urenco is juist een open organisatie met enorme passie voor het product én voor medewerkers.”

Onderzoek stabiele isotopen
Door verrijkingsdiensten te leveren aan bedrijven wereldwijd speelt Urenco een essentiële rol in de wereldwijde nucleaire brandstofcyclus, die de productie van schone en betrouwbare energie ondersteunt. Wat veel mensen niet weten, is dat Urenco naast het verrijken van uranium, ook een business unit heeft voor niet-radioactieve isotopen. Deze isotopen kunnen worden ingezet voor medische toepassen zoals het opsporen en behandelen van kanker. Jaarlijks worden meer dan 100.000 behandelingen van patiënten uitgevoerd met behulp van nucleaire geneesmiddelen die met Urenco’s stabiele isotopen worden geproduceerd.

“En precies over dit gave product, doe ik mijn onderzoek. Dit prachtige product verdient wel wat meer aandacht intern en extern. Door een identiteitsonderzoek binnen Urenco naar Stabiele Isotopen hoop ik in juli mijn communicatiestrategie te presenteren waarbij wordt ingespeeld op de kennisoverdracht en informatiebehoeften van Nederlandse én internationale medewerkers.

Vanaf begin februari is ze bezig met haar afstudeeropdracht bij Urenco in Almelo. Via het innovatieproject van Heracles werd zij gekoppeld aan de communicatieafdeling van Urenco. In dit innovatieproject participeren meerdere Ontdek Hightech Almelo bedrijven. “Ik volg de opleiding International Business & Languages en werd door mijn leraar gewezen op dit prachtige initiatief waarbij studenten en bedrijven elkaar versterken. Ik leer erg veel over internationaal samenwerken, culturen en het bedrijf, maar vooral ook over communicatie. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om op deze afdeling af te studeren en hoop in de toekomst nog veel meer hier over te leren. Op deze afdeling kan ik creatief zijn en mijn steentje bijdragen. Ik krijg veel hulp van de afdeling en voel mij onderdeel van het team, en dat geeft mij energie!

Bijzondere periode
Ondanks deze bijzondere tijd, krijg ik veel hulp van collega’s binnen heel Urenco. Het is een stabiel bedrijf, waardoor mijn afstudeeropdracht zonder veel aanpassingen door kon gaan en ik erg goed vanuit huis kan werken. Ik hoop in juli mijn diploma te halen en ik blijf in juli bij Urenco werken. Juist deze bijzondere situatie, vergt goede communicatie heb ik geleerd. Ik ben blij dat ik dit van dichtbij mee mag maken.

Een bezoek of een stage? Dat geeft energie!
Ben je nieuwsgierig? Wil je ook achter dat hek kijken of werken? Laat het ons weten! Zodra het weer kan, openen we graag de deuren voor je. En tot die tijd zijn we natuurlijk digitaal open via almelo@urenco.com.

Julia Beunk

Communications & PR bij Urenco Nederland