skip to Main Content

Hoe maak je techniek sexy?

Techniek is voor nerds, saai, moeilijk uit te leggen aan anderen en zeker niet interessant voor vrouwen. Bij ETC Nederland hebben wij regelmatig te maken met deze vooroordelen. Tijdens sollicitatiegesprekken of klantbezoeken was het moeilijk een beeld te schetsen van de markten, producten en processen waar we actief in zijn. Een rondleiding geven is vanwege de securityregels nagenoeg onmogelijk en kost bovendien veel tijd.

Techniek in de blender
Tijd voor verandering, én tijd voor een hightech oplossing. In samenwerking met 100% FAT, een art & technology bedrijf uit Enschede dat techniek in de blender stopt en de nieuwste technologische vindingen op creatieve wijze aan elkaar knoopt, hebben we vijf interactieve zuilen ontworpen. De vijf zuilen representeren elk een eigen markt waar we als bedrijf actief in zijn: Nuclear Energy, Aerospace, Semiconductor, Packaging/Printing & Textiles en Industrial Services. Samen met Studio MAD (Media Art Design) uit Almelo hebben we animaties gemaakt en de “hotspots” van content voorzien.

Hotspots?
De hotspots zijn interactief met je hand te bedienen. Door een handsensor kun je de hotspots aanklikken en wordt een animatie of video gestart met tekst en uitleg over onze producten en processen. De zuilen geven in één oogopslag weer in welke markten we actief zijn.

Innovatief & hightech
Ons doel met de interactieve zuilen is op een innovatieve en hightech manier te laten zien waar we als bedrijf goed in zijn. We verwachten hiermee getalenteerde professionals te laten zien dat werken in de techniek aantrekkelijk is. Dat geldt zeker voor werken bij ETC Nederland.

ETC Nederland is een innovatief hightech bedrijf dat zich al doel heeft gesteld haar klanten veilige, concurrerende en duurzame verrijkingstechnologie en energieoplossingen te leveren. De expertise van ETC ligt in het ontwerpen en opleveren van hoogwaardige productie-, engineering- en technologieoplossingen voor de behoeften van de hedendaagse en toekomstige mondiale energiemarkt.

Lianke Gerdzen

Communications Officer bij ETC Nederland