skip to Main Content

Ontdek hightech, ontdek jezelf

Stichting Ontdek Hightech Almelo had in samenwerking met FC Heracles op 12 september 2019 een uniek event georganiseerd voor alle stagiairs en afstudeerders van de deelnemende Ontdek Hightech Almelo bedrijven. Het thema was ”Ontdek Hightech, ontdek jezelf”. De filosofie achter dit event was dat je als starter op de arbeidsmarkt ontdekt welke loopbaanmogelijkheden er in Almelo zijn en welke kwaliteiten je zowel mentaal als fysiek te bieden hebt. Om straks de baan te vinden die het beste bij je past.

Burgemeester van Almelo, Arjen Gerritsen opende de dag met een prachtige speech waarin hij deze jonge talenten verwelkomde en nog eens benadrukte dat Almelo heel veel te bieden heeft zowel in loopbaanmogelijkheden als in mooi wonen. Almelo is trots op de technologische ontwikkelingen die hier plaatsvinden en trots op deze jonge mensen die de toekomst van Almelo gaan maken.

Hierna werden er twee groepen gemaakt. De eerste groep kreeg een sporttraining van Heracles en de andere groep ging aan de slag met kernkwaliteiten. Na de middagpauze werden de groepen omgedraaid.

De sporttraining van Heracles bestond uit een fysieke training onder leiding van een van de voetbaltrainers van Heracles. Na een inspirerende peptalk van Ivar Hageman, programma manager bij Heracles, waarin werd uitgelegd dat een gezond lichaam ook zorgt voor een gezonde geest, gingen de deelnemers ook werkelijk sportief aan de gang op een van de velden van Heracles.

De mentale training bestond uit het ontdekken wat je kwaliteiten zijn en hoe je deze zo goed mogelijk kunt inzetten. Worden wie je wil zijn, trots zijn op wie je bent. In groepen werd gediscussieerd over kwaliteiten en valkuilen.

Als opvolging op deze dag krijgen de deelnemers de mogelijkheid om alle bedrijven van Ontdek Hightech Almelo te bezoeken. Er worden stage-uitwisselingsdagen georganiseerd waarbij de deelnemers een kijkje kunnen nemen bij een van de andere Ontdek Hightech bedrijven om zich zo te oriënteren op de volgende stage-, afstudeerplek of op de eerste baan.

Aan de deelnemers is natuurlijk ook gevraagd hoe ze deze dag hebben ervaren. Over het algemeen zeer positief, hoewel velen uit hun comfortzone zijn getrokken hebben ze een mooi beeld gekregen over de Ontdek Hightech Almelo bedrijven en vooral over zichzelf.

“De dag zelf vond ik een zeer leuk initiatief en heb er echt van genoten. Een goede manier om de stagiairs duidelijk te maken dat er waardering is en er in ze geïnvesteerd wordt!’’

“De training was erg leuk om te doen omdat ik weinig heb kunnen sporten sinds de start van mijn stage. Een kernkwaliteiten workshop is normaal niet mijn ding maar door het kaartspel en alles toch best leuk’’.

In februari 2020 wordt de volgende stagiairdag georganiseerd. Wil je ook stagelopen bij een van de Ontdek Hightech Almelo bedrijven en wil je ook meer verdieping in je stage/afstudeermogelijkheden. Kijk op onze stagepagina voor alle mogelijkheden die we te bieden hebben.

Annette Hagenbeek

HR Manager bij VDL ETG Almelo