skip to Main Content

Samen ondernemen in een wereldbedrijf aan de nieuwste levensreddende hightech innovaties

“Het belangrijkste voor een bedrijf als Benchmark, is dat mensen creatief en probleemoplossend kunnen denken en dit kunnen combineren met kennis van de laatste technologieën” aldus Christian Suurmeijer, Innovatie Consultant bij Benchmark in Almelo. “Bij ons zijn de uitdagingen groot en dat vraagt om een mix van allerlei mensen met diverse opleidingsachtergronden, in zowel de elektronica, microfluïdica, biomedische technologie, software, UX, werktuigbouwkunde, als specialisten op het gebied van Smart Factory.

Zonder teamwork krijgen we innovaties niet van de grond. Maar zonder de expertise van alle teamleden lukt dit ook niet. Het gaat om de combinatie. Dit maakt het bij Benchmark afwisselend. Soms de diepte in, dan weer naar het totale concept kijken en overleggen met je team en de klant.”

Alle hoeken van de wereld
“Wij werken aan nieuwe producten die de veiligheid of de gezondheid verbeteren of het gemak vergroten. Het is fantastisch om te zien hoe we innovaties creëren. Soms heeft een klant alleen een idee en zijn we als team in staat het product tot leven te brengen. Bij Benchmark ontwikkelen wij in Almelo met zo’n 130 collega’s diverse producten. Als deze producten zijn uitontwikkeld, gaan ze in productie in Almelo of in een van onze andere fabrieken wereldwijd. Dit maakt het werk heel concreet: je werkt aan iets dat echt geproduceerd wordt en de markt in gaat.”

“Overleggen met collega’s en klanten uit alle hoeken van de wereld is bij ons heel normaal. Het kan voorkomen dat we aan een product werken voor een Amerikaanse klant dat uiteindelijk in Europa or Azië geproduceerd wordt. Het is een groot bedrijf en je probeert de klant te helpen met alle kennis en ervaring die je wereldwijd hebt.”

Benchmark Almelo maakt deel uit van een wereldwijd Benchmark-netwerk, met vestigingen in de V.S., Europa en Azië. We hebben Design Centers of Innovation op strategische locaties in elk van de drie belangrijke regio’s, waaronder Almelo in Europa.

Werken aan producten met impact
“We werken niet zomaar aan producten. Medische apparatuur die levens redt of meetapparatuur die machines goed laten draaien en voor energiebesparing zorgen. Kost om een belangrijke missie mogelijk te maken in onze maatschappij. Dit maakt het voor mij extra motiverend. Zo werken we aan medische oplossingen voor het goed verzorgen van te vroeg geboren baby’s. Of maken we delen van machines die in onze chipindustrie worden gebruikt. Verder hebben we zo bijvoorbeeld voor Fluke de ii900 ontwikkeld, waarmee in de industrie luchtlekken kunnen worden opgespoord, waardoor veel energieverspilling kan worden voorkomen.”

Ontwikkelen in een dynamische werkomgeving
We werken voornamelijk voor klanten uit de Medische, Industriële en Aerospace & Defense-markten. Grote klanten waar je dan bijvoorbeeld aan kan denken, zijn Airbus, Siemens, Fluke en grote Semiconductor-bedrijven. Met ruim 13.000 medewerkers behoren wij wereldwijd tot de top 10 elektronicaproducenten. De vestiging in Almelo telt 500 medewerkers en heeft een sterk NPI-team (new product introductie) en ontwikkelteam van 130 engineers met een mix aan kennis en kunde zoals industrieel design, UX design, mechanisch ontwerpen, elektronica ontwerpen, software ontwerpen en testontwikkeling.

Nog beter innoveren met jou
“Momenteel werken we aan oplossingen waarmee medici sneller, effectiever en gemakkelijker op coronavirussen kunnen testen. Heel relevant en nuttig om aan mee te werken. En een product waarbij er veel verschillende disciplines nodig zijn om alle technische en productie-uitdagingen snel op te lossen.”

Bij Benchmark kun je rekenen op een solide werkomgeving, duidelijkheid en support van collega’s om je heen. Er is alle kans om je binnen de diverse klantprojecten te ontwikkelen in waar jij sterk in bent. We hopen je snel meer te vertellen over Benchmark. Aarzel niet om contact op te nemen. Wij helpen je verder bij het vinden van de juiste werk- of stagemogelijkheden bij Benchmark.

Op zoek naar onze vacatures of meer weten over werken bij Benchmark Almelo? Kijk dan op www.werkenbijbenchmark.nl. Meer lezen over Benchmark? Bekijk dan onze website.

Christian Suurmeijer

Innovatie Consultant bij Benchmark in Almelo