skip to Main Content

Stichting Ontdek Hightech Almelo… Waar staan we voor?

Stichting Ontdek Hightech Almelo… Waar staan we voor? Wie zijn wij nu eigenlijk? In dit blog wil ik jullie dat graag uitleggen!

Langzaam maar zeker ontstaat er in ons land een tekort aan goed geschoolde technische medewerkers. En hoe komt dat? Onze jeugd meldt zich steeds minder vaak aan bij de diverse technische opleidingen (op ieder niveau!). Verbazingwekkend eigenlijk, vooral als je beseft dat techniek zo verweven is in ons dagelijks leven. Je hoeft maar te denken aan je auto, internet, alles in en om je huis, je mobiel. Eigenlijk te veel om op te noemen! Techniek is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. En mensen; techniek is allang niet meer die vieze overall en met olie besmeurde handen. Techniek is modern, innovatief, veelzijdig, interessant en vooral ontzettend leuk!

Wij – 12 Ontdek Hightech Almelo bedrijven – willen dit dan ook graag bij iedereen onder de aandacht brengen! Daarom hebben we (alweer) 6 jaar geleden de koppen bij elkaar gestoken en zijn we van start gegaan met het promoten van techniek. Want wij zitten te springen om dat goed geschoolde personeel, om mensen die houden van techniek in iedere vorm en soort! Want dat is ons doel: Vacatures vervullen, nu en in de toekomst

Dat doen we door jongeren te interesseren voor techniek. We organiseren ieder jaar in november de “maand van de techniek”; een maand waarin diverse techniek activiteiten plaatsvinden voor alle doelgroepen van het primair onderwijs tot aan hbo en wo-studenten. Check voor meer informatie over deze activiteiten onze website. De overige maanden van het jaar zitten we ook niet stil. We organiseren bedrijfsbezoeken en workshops, nemen deel aan stage- en studentenmarkten. Ook op bedrijvendagen zijn we van de partij. Elke keer met als doel onze doelgroepen te laten zien hoe leuk het is om in de techniek te werken. Er liggen zó veel kansen op een mooie loopbaan in deze branche, en met name bij de 12 hightech bedrijven in Almelo!

Jolanda van der Kammen

Public Relations & Communications Officer bij Aeronamic