skip to Main Content

Voor ouders en docenten

Ontdek Hightech Almelo bouwt bruggen tussen scholieren en bedrijfsleven

Ontdek Hightech Almelo werkt veel samen met verschillende scholen in Twente. Door leerlingen tijdens hun schooltijd al kennis te laten maken met techniek, willen de scholen en Stichting Ontdek Hightech Almelo de leerlingen enthousiasmeren en laten zien welke mogelijkheden de sector biedt.

Voor ouders

Of je kind nu in de onderbouw of bovenbouw zit, hij/zij staat voor belangrijke keuzes zoals profielkeuze en later welke vervolgopleiding. Je weet als ouder natuurlijk het beste wat bij je kind past. Om jullie op weg te helpen in het enorme aanbod van vervolgstudies, vind je hier een overzicht van de opleidingen in de regio Twente. Want als ouder wil je natuurlijk dat je kind voor de juiste opleiding kiest. Wacht daarom niet tot je kind vlak voor de profielkeuze staat, maar bezoek ruim van tevoren eens een open dag om je samen goed te oriënteren!

Onze hightech bedrijven hebben ook veel te bieden voor jouw kind. Denk maar eens aan snuffelstages of een meeloopdag. We willen jouw kind graag op weg helpen in het maken van de juiste keuzes. Op onze bedrijvenpagina vind je de gegevens van de contactpersoon per bedrijf. In samenwerking met de middelbare scholen organiseert Ontdek Hightech Almelo gedurende het jaar verschillende leerzame techniek activiteiten. Kijk maar eens in de activiteitenkalender hieronder.

Voor docenten

Beroepservaring op doen speelt een steeds belangrijkere rol binnen het voortgezet onderwijs. Het stuk “ervaren” wordt daarom in toenemende mate ingebouwd in het onderwijs. Bij de realisatie van dat “ervaren” moeten het onderwijs en Stichting Ontdek Hightech Almelo goed samenwerken. Het aanbod van Ontdek Hightech past namelijk uitstekend in dit streven. Daarom sluiten wij graag aan bij de loopbaan oriëntatie en –begeleiding die middelbare scholen bieden aan hun leerlingen.

Scholieren van het voortgezet onderwijs stimuleren om een keuze voor een wetenschap & technologie-profiel en vervolgopleiding te maken, dát is ons doel. Dit doen we onder andere door het organiseren van diverse activiteiten om ze kennis te laten maken met techniek en wetenschap. Benieuwd naar wat wij voor jouw leerlingen organiseren? Bekijk dan maar eens onze activiteitenkalender hieronder of neem contact op via ons contactformulier.

Daarnaast bieden onze hightech bedrijven de middelbare scholieren graag de mogelijkheid om eens in de “keuken” te kijken. Want onze collega’s vertellen graag hoe een werkdag er uit ziet en wat hun functie nu precies inhoudt. Laat je leerlingen daarom weten dat snuffelstages en meeloopdagen altijd ingepland kunnen worden bij ons. De contactgegevens vind je op onze bedrijvenpagina.

Komende activiteiten

Zaterdag 13 april 2024

Open dag Benchmark, Boessenkool, Sekisui & SPIT

Meer informatie
vrijdag 8 maart
10 tot 18 uur

Techniek Tastbaar

Meer informatie
Alma College Almelo