skip to Main Content

Application & Firmware Developer bij SFC, Wouter vertelt!

In onze rubriek ‘medewerker uitgelicht’ interviewen we verschillende medewerkers die bij een van onze 12 hightech bedrijven werken. Wat doen ze precies en wat is er zo leuk aan werken in de techniek? Deze week stelt Wouter Kromkamp zich graag voor. Hij zit helemaal op zijn plek bij SFC Energy!  Benieuwd naar zijn baan en taken? Lees snel verder!

Hi Wouter, welke functie heb je? En op welke afdeling werk je? Ik ben Application and Firmware Developer en werkzaam op de IT afdeling en R&D afdeling. Hiermee heb ik een scharnierfunctie tussen business en IT.

Hoe ziet je dag eruit?

Voor een deel houd ik mij bezig met applicatie-beheer, dit wil zeggen het onderhouden van applicaties die we op server hebben draaien. Daarnaast denk ik mee met collega’s om software steeds beter op de wensen vanuit de business te laten aansluiten. Het andere gedeelte van mijn tijd ben ik bezig met Software Ontwikkeling voor intern en extern gebruik. Hierbij kun je denken aan meet/test systemen en Webapplicaties, maar ook software welke door klanten gebruikt wordt om onze producten te kunnen uitlezen en te kunnen instellen.

Welke studie heb je gedaan?

VMBO Kader, Elektrotechniek, MBO 4 middenkader engineering elektrotechniek & Bachelor HBO-IT Software Engineering

Wat vind je zo leuk aan je werk bij SFC?

In het derde jaar van mijn MBO opleiding ben ik bij SFC Energy binnen gekomen als stagiaire. Hierna ben ik blijven werken in de vakanties en een dag per week, als de studie dit toeliet. Vanuit het testen op de kwaliteitsafdeling ben ik doorgegroeid naar het ontwikkelen van testprogramma’s en later naar de IT en R&D afdelingen. De vrijheid bij SFC vind ik erg mooi. Als je een goed idee hebt staan de collega’s hier voor open. Tevens het samenwerken met onze collega’s in Cluj-Napoca, Roemenië vind ik erg mooi. Door het thuiswerken en communiceren via Skype/Zoom lijkt de afstand tussen beide vestingen een stuk kleiner. Hoewel ik er erg naar uitkijk om weer die kant op te kunnen reizen.

Wat wilde je vroeger worden?

Vroeger als kind ben ik opgegroeid met modeltreinen, hierbij vond ik de besturing het meest interessant. Daarnaast kreeg ik vroeger vaak oude computers, waarmee ik kon knutselen. Later kwam ik tot de conclusie dat de combinatie van deze twee werelden mij het meeste aanspreekt. Wat ik als kind al wel snel wist is dat ik iets met beide vakgebieden wou doen. Daardoor was de keuze in het tweede jaar van het VMBO voor mij niet moeilijk.

Opleidingsweg

Doordat ik op het VMBO het vak Elektrotechniek gedaan had, was het mogelijk om op het MBO direct op niveau 4 te beginnen. Hierna ben ik de studie HBO – ICT, Software Engineering gaan doen wat uiteindelijk nog beter bij mij bleek te passen. Hierbij kun je denken aan het maken van apps en websites. Door de stages en het doen van een vrije minor bij SFC Energy heb ik mij verder in de combinatie van Elektrotechniek en Informatica kunnen verdiepen.

Waarom is techniek zo leuk?

Ik denk dat je techniek vooral leuk moet vinden. Het werken met techniek geeft voldoening, zeker als je voor jezelf de lat steeds hoger kunt leggen. Zelf vind ik het erg mooi om dingen te automatiseren, om zo tijdwinst te halen en de kans op het maken van fouten te kunnen verkleinen. Zelf heb ik van mijn hobby’s mijn beroep kunnen maken, ik denk niet dat je dat bij elke baan kunt zeggen. Wat ik als tip wil meegeven, mocht je aan het oriënteren zijn: maak naast het bezoeken van opendagen ook gebruik van de mogelijkheid om een dag mee te lopen. Dit geeft je een veel beter beeld van een studie.

Ook stage lopen of afstuderen bij SFC?

Zelf heb ik in totaal drie keer stagegelopen en afgestudeerd bij SFC Energy. Je krijgt bij SFC Energy de ruimte om aan je stageproject te werken en je draait volledig mee in het team. De uitkomst van de verslagen/projecten belanden hier niet in een la. De applicaties die ik tijdens deze stages gemaakt heb, worden nu nog dagelijks gebruikt. Wat erg mooi is om te zien. Tevens zijn er meerdere stagiaires in het bedrijf blijven werken. Het lijkt mij leuk om in de toekomst ook stagiaires te gaan begeleiden en ze dezelfde plek te kunnen bieden als ik hier eerder had als stagiaire. Het idee is dan ook om een stageopdracht op te starten voor de power controller applicatie welke door onze klanten gebruik gaat worden.

Wil je ook stage lopen bij SFC? Bekijk onze vacaturepagina: Career – SFC Energy B.V. (sfc-power.com)