skip to Main Content

Een hoop kansen en mooie uitdagingen voor Elleke bij Bouman

Hoi, ik ben Elleke van Doorn, 26 jaar en werkzaam bij Bouman Industries. Binnen Bouman houd ik me bezig met het coördineren van projecten voor onze afdeling Process Technology, het maken van calculaties en een stukje werkvoorbereiding. Doordat ik deze verschillende functies heb zijn mijn dagen erg afwisselend; van begeleiding van een project on-site bij een klant, tot het aanvragen van offertes en het brainstormen met onze engineering afdeling.

Ik heb altijd al interesse gehad in techniek, als klein meisje was ik al in de weer met DIY pakketten voor het maken van radio’s en het uit elkaar halen van elektronica om uit te vinden hoe iets werkt. Op de middelbare heb ik het geluk gehad om deze interesse verder te onderzoek doormiddel van het Technasium. Hierbij besteedt je 5 uur per week aan uiteenlopende projecten, waardoor je kunt proeven aan allerlei verschillende disciplines in de techniek.

In 2019 heb ik mijn studie Industrial Design Engineering afgerond aan de Universiteit Twente. Ik kwam er tijdens mijn studie achter dat ik de technische kant toch veel interessanter vond dan het creatieve aspect van de opleiding. Zodoende heb ik besloten om het productontwerpen voor nu los te laten en me te volledig te focussen op techniek.

Via een detacheringsbureau ben ik na mijn studie terecht gekomen bij Bouman, als werkvoorbereider/calculator. Al snel werd ik meegenomen in projecten als rechterhand van de projectcoördinatoren en kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden. Ik heb in mijn eerste jaar bij Bouman dan ook al mee mogen werken aan grote projecten. Na een jaar kwam de mogelijkheid om in dienst te treden bij Bouman in de functie van project coördinator en die kans heb ik met beide handen aangepakt.

Als project coördinator ben je betrokken bij het project van het begin tot eind, ben je verantwoordelijk voor het budget en de planning en ben je het eerste aanspreekpunt voor de klant. Toen ik begon met werken wist ik dat ik uiteindelijk in zo’n functie terecht wou komen, maar dat ik dit zo snel al zou bereiken had ik nooit verwacht.

Binnen Bouman krijg ik een hoop kansen en word ik flink uitgedaagd. Ondanks dat het een echt mannenbedrijf is zit ik prima op mijn plek. Mannen zijn toch vaak wat meer recht door zee, wat ik heel fijn vind. Iedereen is bereid om te helpen waar nodig en er is altijd een goede sfeer. Als vrouw in deze mannenwereld heb je een waardevolle rol, je hebt toch vaak een andere kijk op zaken en de dynamiek tijdens meetings en onderhandelingen veranderd zodra jij aan tafel komt. Daarom een oproep aan alle meiden die twijfelen of techniek iets voor hen is; ga ervoor!

Elleke van Doorn

Project coördinator bij Bouman Industries