skip to Main Content

Maak kennis met Angelique Fiselier

Stel jezelf kort voor en omschrijf jezelf in een paar woorden.
Mijn naam is Angelique Fiselier, ik ben geboren en getogen in Losser. Ik ben 52 jaar, woon samen met René en ik heb twee kinderen, een zoon van 21 en een dochter van 18 jaar.

Welke functie heb je?
Ik ben ZZP’er en heb mijn eigen bedrijf AF! Support. Ik werk 1,5 dag per week als event-coördinator en adviseur dagelijks bestuur voor Ontdek Hightech Almelo. Daarnaast werk ik twee dagen per week als projectmanagement officer bij Techniekpact Twente. En als ik tijd overhoud doe ik nog losse klussen.

Kan je wat vertellen over wat je zoal dagelijks doet?
Binnen OHTA organiseren we activiteiten voor verschillende doelgroepen, zoals leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs, maar ook voor studenten van mbo, hbo en universiteit. Ik zorg er samen met de afgevaardigden van de 12 bedrijven voor dat er passende activiteiten zijn per doelgroep en dat deze goed worden georganiseerd. Daarnaast begeleid en adviseer ik het dagelijks bestuur van de stichting rondom subsidies en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten.

Wat wilde je vroeger worden?
Het leek me geweldig om stewardess te worden en de hele wereld over te reizen. Maar het is duidelijk anders gelopen …

Heb je een passie?
Ik ben geen techneut geworden, maar ik ben altijd al gefascineerd door hoe dingen werken. Innovaties in de techniek vind ik heel interessant en ik vind het erg leuk dat ik in deze rol veel met hightech te maken heb. En daarbij hoop ik anderen te inspireren, zodat zij ook gaan ervaren hoe boeiend, afwisselend en creatief deze sector is.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijdens vakanties probeer ik altijd een rondleiding te volgen bij bijvoorbeeld een waterkrachtcentrale of een aluminiumgieterij. Afgelopen zomer zijn we naar een ijzerertsmijn geweest en daar mochten we met een omgebouwde kiepwagen het terrein over en we hebben zelfs een explosie bij mogen wonen, dat was echt indrukwekkend!

Wat vind je goed aan OHTA?
Ik vind het heel mooi dat 12 hightechbedrijven, groot en klein, samenwerken in Ontdek Hightech Almelo. En dat ze samen belangrijke doelen nastreven, namelijk jongeren interesseren voor techniek en het behoud van talent in de regio. Tegelijkertijd laten ze zien welke mooie bedrijven en kansen Almelo biedt.

Waarom vind je OHTA belangrijk?
Door samen dit initiatief te nemen gebeurt er echt iets! En dit blijft niet onopgemerkt buiten Almelo. Ik krijg regelmatig te horen dat ze onder de indruk zijn van wat we vanuit OHTA allemaal doen.

Heb je ideeën over activiteiten voor OHTA?
Ik vind het heel waardevol dat we onze activiteiten meer gaan spreiden over het jaar, daarmee zijn we zichtbaarder. Kinderen en jongeren krijgen op die manier meer mee van techniek.

De foto, waarom heb je deze plek gekozen?
Ik sta hier bij het Kunst-Torentje in het centrum van Almelo, het is een bijzondere plek die het heden en het verleden van de stad met elkaar verbindt. Vroeger was dit de hoektoren van de Ten Cate fabriek. De textielindustrie was toen belangrijk voor de stad, net als nu de hightechindustrie. Ik vind het mooi dat het torentje behouden is gebleven en dat het als kleinste expositieruimte nog een functie heeft.