skip to Main Content

Maak kennis met Thomas Schaap van Benchmark

In onze rubriek ‘medewerker uitgelicht’ interviewen we verschillende medewerkers die bij een van onze 12 hightech bedrijven werken. Wat doen ze precies en wat is er zo leuk aan werken in de techniek? Onze eerste medewerker die we graag voorstellen is Thomas Schaap. Thomas ontdekte Ontdek Hightech Almelo via Solar Boat Twente en werkt nu parttime bij Benchmark. Benieuwd naar wat hij doet en wat hij zo leuk vindt? Hij vertelt graag meer!

Ik ben Thomas Schaap, 24 jaar oud en ik studeer Mechanical Engineering aan de University of Twente. Bij Benchmark Electronics werk ik parttime binnen de Manufacturing Engineering afdeling aan optimalisaties van productie-instructies. Dat houdt in dat ik dagelijks met veel mensen in contact ben over wat er mis gaat in de productie en hoe we dat via de instructies kunnen voorkomen.

De sfeer en gezelligheid maakt het werken erg aangenaam. Ook biedt Benchmark mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zelfs als parttime medewerker. Zo heb ik mezelf kunnen ontwikkelen op het gebied van CNC frezen waar ik in de toekomst nog veel aan zal hebben.

Toen ik nog klein was wilde ik graag autodesigner of piloot worden. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het veel leuker is om te snappen waarom dingen zijn zoals ze zijn, technisch gezien. Deze inzichten kan ik nu zelf gebruiken om mee te werken aan ontwikkelingen die de wereld (hopelijk) een stukje beter maken.

Door te kiezen voor techniek kan je het verschil maken in hoe de toekomst eruit komt te zien! Jij kan met techniek bezig gaan met doelen waar je zelf in gelooft en op die manier iets betekenen voor een ander.

Via Solar Boat Twente (studententeam van de University of Twente) ben ik in aanraking gekomen met OHTA. Veel bedrijven van OHTA ondersteunen studententeams zodat zij technische innovaties kunnen doen en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Op deze manier ben ik ook in contact gekomen met Benchmark Electronics en bleek dat ik daar voor een bijbaan terecht kon.