skip to Main Content

Boessenkoolprijs voor alle 13 afstudeerders PIUS X College

Op donderdagavond 2 juli is in het PIUS X College in Almelo voor de 51ste keer de Boessenkoolprijs uitgereikt. Deze prijs is een jaarlijkse traditie waarmee Machinefabriek Boessenkool wil onderstrepen dat ze nauw betrokken is bij de technische opleidingen en het toekomstige technische talent in de regio.

Prijs voor alle deelnemers
Normaal gesproken gaat de Boessenkoolprijs naar één leerling of een team van enkele leerlingen van het Pius X College. Vanwege de coronacrisis verliepen de voorbereidingen niet zoals gebruikelijk en daarom kreeg de uitreiking van de prijs een bijzondere wending. Tot ieders verrassing werden alle 13 deelnemers naar voren geroepen: Quinten Diepeveen, Bart Bekhuis, Andy Boertien, Niels Kulpe, Naomi Odink, Bilal Chaouki, Owen Rutering, Samir Hashemi, Doruk Akin, Ynze Exel, Joeri Fokke, Turgay Kuyumcu en Nick Geitenbeek. Eelco Osse overhandigde aan iedereen het prijs-certificaat en een goodiebag met leuke spullen.

Verbinding creëren
Machinefabriek Boessenkool reikt de Boessenkool jaarlijks uit om, aldus Eelco Osse, “verbinding te creëren. De prijs is bedoeld als stimulans voor de technische leerlingen om te kiezen voor uitdagende, innoverende functies in de techniek. Dat is belangrijk voor die leerlingen zelf, maar zeker ook voor alle bedrijven in de branche metaal & elektro die voortdurend op zoek zijn naar talentvolle medewerkers. Dat geldt dus ook voor Boessenkool, want zonder goed geschoold personeel hebben wij geen bestaansrecht.”

In de voetsporen van Johan Boessenkool
De oorsprong van de Boessenkoolprijs ligt bij Johan Boessenkool, die destijds al last had van personeelskrapte. “Om die reden is hij toen al een verbintenis aangegaan met het opleidingsinstituut voor de metaal in Almelo. Hij heeft die omarming van de relevante opleidingsinstituten voortgezet en in hun voetsporen volg ik diezelfde lijn. Met deze prijs laten we zien dat we jonge, potentiële professionals stimuleren om de belangrijke toekomstige innovaties te gaan doen. En wie weet doen ze dat dan wel bij Machinefabriek Boessenkool.”