skip to Main Content

Doorgroeien naar service coördinator, Brian deed het!

In onze rubriek ‘medewerker uitgelicht’ interviewen we verschillende medewerkers die bij een van onze 12 hightech bedrijven werken. Wat doen ze precies en wat is er zo leuk aan werken in de techniek?

Mijn naam is Bryan Gierveld, 23 jaar oud en ben vorig jaar afgestudeerd aan de opleiding Technicus mechatronica systemen MBO niveau 4. Het gehele opleidingstraject heb ik gevolgd bij het bedrijf SPIT electrical mechanics, een bedrijf gespecialiseerd in de aandrijftechniek met diverse werkzaamheden aan de zogenoemde powertrain.

Bij SPIT ben ik begonnen aan mijn BBL opleiding mechatronica met als doelstelling volledig MBO afgestudeerd te zijn (MBO niveau 2,3 en 4). Het opleidingstraject ben ik gestart als mechanisch monteur waarbij ik werkzaamheden heb uitgevoerd achter de draaibank, balanceerbank en de reguliere revisie werkzaamheden. Na mijn 18e is er aansluitend de buitendienst en de storingsdienst bijgekomen. In de buitendienst worden er werkzaamheden aan diverse elektromotoren en generatoren uitgevoerd. Denk hierbij aan lager inspecties, het vervangen van elektromotoren en het uitlijnen van elektromotoren doormiddel van een laser uitlijntool. Tijdens deze werkzaamheden heb je ook contact met de klanten en zie je dan ook wat voor doeleinde de door jou uitgevoerd werkzaamheden hebben.

SPIT heeft mij veel doorgroeimogelijkheden geboden waarbij ik een overstap van mechanische monteur naar elektrische monteur heb gemaakt wat ook goed aansloot op mijn opleiding. Door met een elektrische monteur mee te kijken is er aan mijn kant interesse ontstaan naar de aansturing van de elektromotor. Bij deze functie worden er reparaties, onderhoud en inbedrijfstellingen uitgevoerd aan de frequentieregelaars. Uiteindelijk werd mij de functie tot service coördinator aangeboden welke ik tot op heden vervul.

Door middel van diverse oriëntatiedagen al vanaf het basisonderwijs is de interesse voor techniek ontstaan. Aangezien het lastig is om een keuze te maken waar jouw ambities in de techniek liggen is naar mijn mening en ervaring mechatronica een mooie en brede opleiding.

Terugkijkend op mijn nog korte loopbaan ben ik trots op de branche waarin ik werk, de mogelijkheden die er zijn, de kansen die er liggen en uiteindelijk de voldoening van het resultaat.

Ben jij nieuwsgierig welke kansen er voor jouw liggen in de techniek, dan bied SPIT hierin ook diverse mogelijkheden zoals opleidingstrajecten en stages! Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Pascale Rolefes (pascale.rolefes@spit.nl).

Bryan Gierveld

Service coördinator bij SPIT Electrical Mechanics