skip to Main Content

jongeren enthousiast maken voor techniek en de kansen in almelo

Techniek speelt een steeds belangrijker rol in ons leven maar tegelijk is er een steeds groter gebrek aan technisch geschoold personeel. Bedrijven zitten te springen om technisch talent. Het is dus van groot belang dat meer jongeren techniek omarmen en kiezen voor een toekomst in de techniek.

Daarom hebben hightech bedrijven in Almelo hun krachten gebundeld in Ontdek Hightech Almelo. Vanuit dit gezamenlijke platform doen ze er alles aan om jongeren enthousiast te maken voor techniek én de kansen die er liggen, met name bij de vele hightech bedrijven in Almelo.

Ontdek Hightech Almelo investeert flink in inspanningen om jongeren warm te laten lopen voor techniek. Elk jaar in november organiseren we leuke, leerzame en uitdagende evenementen. Het hele jaar door houden we open dagen, presentaties op scholen, workshops voor kinderen, noem maar op. Samen met partners geven we hier een duurzame invulling aan.

techniek is overal

Techniek is overal aanwezig. Techniek maakt ons dagelijks leven comfortabeler en helpt ons om grote maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Efficiënt en duurzaam produceren, groene energie, klimaatbestendig bouwen, schoon vervoer, slimme gezondheidszorg: ze vragen allemaal om technologische oplossingen.

Daar komt bij dat technologische veranderingen zich razendsnel voltrekken. Kunstmatige intelligentie, robotica, biotechnologie, 3D printing, nanotechnologie en quantumcomputers zorgen op korte termijn al voor grote veranderingen. Dat maakt de behoefte aan én de kansen voor jonge technici des te groter.

almelo, dé innovatieve maakstad van twente

Twente is een van de meest innovatieve regio’s van ons land, met tal van bedrijven die technologisch vooroplopen. Binnen Twente is Almelo dé innovatieve maakstad bij uitstek. Hier worden nieuwe inzichten en kennis toegepast en verder ontwikkeld.

Geen andere stad in het oosten van ons land telt zoveel technologische maakbedrijven van internationale naam en faam. Voor jonge technici liggen er dan ook geweldige kansen, op alle niveaus.

Ontdek Hightech Almelo kan rekenen op de steun van: