skip to Main Content

ontdekken

ontdek hoe hightech almelo is

Ontdek Hightech Almelo laat jongeren ontdekken hoe ontzettend leuk en fascinerend techniek is én welke toekomstkansen er liggen in techniek, in het bijzonder bij de vele hightech bedrijven in Almelo. We doen dat door tal van uitdagende, interactieve, ludieke en informatieve activiteiten te organiseren voor primair onderwijs t/m wetenschappelijk onderwijs, door deel te nemen aan evenementen en door interessante stages en afstudeerprojecten te bieden.

Techniek beleven: voor kinderen van de basisschool
Ontdek Hightech Almelo laat kinderen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs spelenderwijs kennismaken met techniek. Beleven, ontdekken en zelf doen staan voorop. Door kinderen al vroegtijdig in contact te brengen met techniek, hopen we hun talent voor techniek aan te wakkeren. Wellicht dat het zaadje dat we nu planten later uitgroeit tot serieuze belangstelling en een keuze voor een technische studie.

Ook verzorgen we gastlessen op scholen en maken we docenten en ouders wegwijs in de wereld van de technologie.

Kies na de middelbare school voor de toekomst. Kies voor een technische studie.
Bezig met je (een na) laatste jaar van vmbo, havo of vwo? Misschien weet je al wat je daarna gaat doen, misschien ook niet. Denk eens aan techniek. Met een technische studie kun je het verschil maken. We staan met z’n allen immers voor grote maatschappelijke uitdagingen die om technologische oplossingen vragen. Ook hightech bedrijven in Almelo werken daar elke dag hard aan. Kies je voor techniek, dan kies je voor de toekomst.

Volop kansen voor mbo’ers met een technisch profiel
De deuren van hightech bedrijven in Almelo staan open voor leergierige, ambitieuze jongeren met een mbo-opleiding met een technisch profiel. Spreekt het jou aan om steeds dieper de techniek in te duiken en samen met anderen te werken aan unieke producten? Dan liggen er volop kansen. Uiteraard ook om stage te lopen.

In Almelo kunnen jonge ingenieurs zich in vele richtingen ontwikkelen
Zoek je een stage- of afstudeerplek in het kader van je technische opleiding aan een hogeschool of universiteit? Of ben je pas afgestudeerd en op zoek naar een functie die bij jou past? Verdiep je dan eens in wat de hightech bedrijven in Almelo te bieden hebben. Je vindt er vast en zeker een uitdaging die inhoudelijke diepgang biedt. En je vindt er groeimogelijkheden. In technisch-specialistische richting of op leidinggevend en/of commercieel vlak.

In Almelo vind je niet alleen een baan, maar ook een loopbaan.