skip to Main Content

Young Professionals Almelo met Lorenzo

Deze week staat er weer één van de leden in het Almelo’s Weekblad, dit keer Lorenzo de Jong van Urenco Nederland! Lorenzo is lid en is met twee anderen verantwoordelijk voor de organisatie van bedrijfsbezoeken. Lijkt het je leuk om kennis te maken met YPA en mee te gaan met de bedrijfsbezoeken? Geef je dan nu op

Het is mooi wonen en werken in Almelo,  zeker ook voor jonge mensen! We stellen graag een Young Professional aan je voor, die lid is van het Young Professionals netwerk in Almelo: de YPA.

Almelo – Mijn naam is Lorenzo de Jong, ik ben 21 jaar en ik woon in Almelo. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool of gezellig met vrienden een biertje drinken op het terras. In februari 2020 ben ik begonnen als stagiair bij Urenco Nederland. Omdat dit goed is bevallen van beide kanten ben ik daarna in dienst gegaan.

Op dit moment werk ik op twee afdelingen binnen dit mooie bedrijf. Binnen Finance ben ik samen met collega’s verantwoordelijk voor de afhandeling van facturen. Daarnaast doe ik voor de afdeling Maintenance een stuk planning. Twee totaal verschillende afdelingen en daardoor veel afwisseling.

Ik ben samen met twee anderen verantwoordelijk voor de organisatie van bedrijfsbezoeken. Op 28 juni hebben we ons eerste bedrijfsbezoek georganiseerd bij ETC Nederland, één van de twaalf OHTA (Ontdek Hightech Almelo) bedrijven. We hebben een presentatie en rondleiding gekregen en de middag goed afgesloten met een hapje en drankje. Ik ben lid geworden van de YPA omdat ik graag mijn netwerk wil verbreden en de andere Hightech bedrijven in Almelo beter wil leren kennen.

Ik ben trots dat ik op zo’n jonge leeftijd sta waar ik nu sta. Veel mensen blijven tot hun 25e studeren. Ik werk al vanaf m’n 19e, ik denk niet dat veel jong volwassenen al op hun 19e zo’n mooie, vaste baan hebben. Mijn ambities zijn om een belangrijk onderdeel van het team te worden en mezelf onmisbaar te maken. En zoveel mogelijk te leren binnen dit prachtige bedrijf.

Ik denk dat ik bijdraag aan Almelo aangezien ik hier woon, werk en mijn sociale leven hier is. Door lid te zijn van YPA krijg ik de kans om ook anderen te laten zien dat Almelo een mooie stad is om te werken, leven en plezier te hebben.

De stad Almelo heeft veel te bieden op het gebied van werk en recreatie. Er is een groot aanbod aan interessante bedrijven (waaronder Urenco natuurlijk). Het gemoedelijke van deze stad maakt dat je jezelf direct thuis zult voelen in de stad en bij de Ontdek Hightech bedrijven. (www.ontdekhightech.nl).

Julia Beunk

Communications & PR bij Urenco Nederland